Megosztás

Kapcsolat

Telefon:
+36/30-722-4032, vagy +36/30-722-4031

E-mail:
nyaralas@horvat-holiday.hu

Elérhetőség:
8.00 - 16.00h-ig

Júniustól - Szeptemberig 0-24 h-ig.

Előfoglalási kedvezmény

Kiemelt szálláshelyek

Eladó - Vir szigeti emeleti panorámás 4 + 1 fős apartman

Eladó - Vir szigeti emeleti panorámás 4 + 1 fős apartman Kategória: Eladó
Típus: Apartman
Személyek száma: Max. 4fő
Tengerpart távolság: 200m
Helységek száma: 3
Terasz: 11nm

Vir szigeti apartman-1 (földszint sarki) 4+1 fős

Vir szigeti apartman-1 (földszint sarki) 4+1 fős Kategória: Kiadó
Típus: Apartman
Személyek száma: Max. 4+1 fő
Tengerpart távolság: 200m
Helységek száma: 3
Terasz: 12nm

Vir szigeti apartman-2 (földszint középső) 4+1 fős

Vir szigeti apartman-2 (földszint középső) 4+1 fős Kategória: Kiadó
Típus: Apartman
Személyek száma: max. 4+1 fő
Tengerpart távolság: 200m
Helységek száma: 3
Terasz: 12nm

Horvátország szálláskereső

Keresett kifejezés:
Kategória:

Típus:

Facebook

Google+

Kornati szigetek

 

Kornati szigetcsoport:

Az egész Földközi tenger legsűrűbb szigetcsoportja. 

Elhelyezkedése:

Žirje, Dugi otok és Pašman szigetek között helyezkedik el. A szigetcsoport két csoportból áll: Donji (alsó) Kornati és Gornji (felső) Kornati. Gornji Kornati szigetcsoportot Sit és Žut és a környező szigetek, Donji Kornati pedig Kornat-sziget és a közeli szigetek teszik.
A 152 Kornati sziget közül 89 sziget különleges szépségük, tagolt partjai és gazdag tengeri növény- és állatvilága miatt, 1980–ban nemzeti park lett.

A Kornati szigetek egyik leglátványosabb természeti jelensége a Donji Kornati nyílt tenger felé néző kliffjei. A kliffeket régi idők óta koronáknak nevezik (corona), és valószínűleg így keletkezett a Kornati elnevezés is. A legmagasabb kornati kliffek Klobučar (80 m), Mana (65 m), Rašip veli (64 m) szigeteken találhatók. E hegyszorosok tengeralatti végei 100 m mélységet is elérnek.   

A kliffek és egyes szigetek legkülönbözőbb alakjai mellett, érdekességként feltűnnek még a Kornati, Katina és Dugi Otok között elhelyezkedett Mala és Vela Proversa tengerszorosok. Mala Proversa igazából még a római korban kiásott, hajózásra szánt gázló, amiről tanúskodnak az ottani régészeti találmányok ( az I. századi épület és vivárium - halmedence maradványai ).
Különleges jelenség szintén Vela ploča vagy Magazinova škrila, 9100m2-es sima, csupasz mészkőterület Metlina (237 m), Kornat-sziget legmagasabb csúcsának az aljában.  

Ma Kornati nem állandóan lakott terület, de Žut, Sit, Kornat és a hozzájuk tartozó szigetek szelíd, jól védett szurdokaiban szétszórt földműves és halászházak elárulják a tulajdonosaik ittlétét. Ma ezek a portok, éttermekké és „robinzoni” turizmusra szánt elhelyezési egységekké átalakulva, hajósok és turisták kedvenc célpontjaivá váltak.

Kornati igazi paradicsomot jelképeznek a hajósoknak, búvároknak és mindazoknak akik élvezni tudják az érintetlen és gyönyörű természet magányát.

 

Kornat:

Kornat a legnagyobb, legmagasabb, leghosszabb és legismertebb sziget a šibeniki szigetvilágban, egyben a legnagyobb horvát sziget, melynek nincsenek állandó jelleggel lakott települései. A sziget észak-keleti része gyengén tagolt, kevés öböllel, ezzel szemben a  dél-nyugati part kifejezetten tagolt. A sziget legismertebb öblei az Opat, Kravljačica, Vruje, Strižnja, és a Lučica. Kornat-szigete ismert az atraktív hegycsúcsairól,Tureta erődjéről, a Tarcai Nagyasszony templomáról és a „Magazinova škrila“ nagy sík  szikláról.

 

Žut: 

A Kornati szigetvilág második legnagyobb szigete a Žut sziget. A Kornat-sziget mellett  helyezkedik el, melytől a Žutski csatorna választja el. Olajfa ültetvényeiről és kitűnő minőségű olajáról ismert. Legismertebb öblei a Bizikovica, Golubovac, Pinizel, Sabuni, Dragišina, Žešnja és más. A szigeten ACI kikötő van.

 

Sit:

Sit az egyik kevésbé ismert nagyobb Kornati sziget. A sziget tája szelídebb és vonzóbb az alsó Kornati szigetekétől. A Sit és a Pašman szigeteket a Közép (Srednji) csatorna választja el amely a legjobb hajózható út a zadari és a šibeniki vizeken. Legismertebb öblei a Dulukina, Šumica, Ćitapićeva és a Đunđurina öböl.